Μοδαφινίλη: Η άνοδος των έξυπνων φαρμάκων

μοδαφινίλη (MOD) είναι μια ένωση που προκαλεί την εγρήγορση για τη θεραπεία της υπερβολικής υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας που προκαλείται από διαταραχές ύπνου, όπως διαταραχή ύπνου-εργασίας, άπνοια ύπνου, σύνδρομο ανήσυχων ποδιών ή ναρκοληψία. Ενώ παρέχει αποτελεσματικά αποτελέσματα για ασθενείς που υποφέρουν από υπνηλία, το MOD έχει επίσης καλά αποτελέσματα στη διαχείριση της κόπωσης που σχετίζεται με διάφορες καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, ο καρκίνος ή η στρατιωτική κόπωση.

 

Αν και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τις διεγερτικές επιδράσεις του MOD, τα τρέχοντα δεδομένα υποδεικνύουν επίσης ότι η χορήγηση αυτού του φαρμάκου φαίνεται να προκαλεί νευροβιολογικά αποτελέσματα όπως η ενίσχυση της μνήμης. Ωστόσο, ορισμένες αναφορές βασίζονται σε αλλαγές, γεγονός που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες. Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη χαρακτηρισμού αλλαγών που προκαλούνται από το MOD σε διάφορες νευροβιολογικές λειτουργίες.

 

Επιπλέον, οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιδράσεις αυτού του φαρμάκου θα πρέπει να παρακολουθούνται όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπνηλίας και της κόπωσης. Εδώ, εξετάζουμε και συνοψίζουμε τα πρόσφατα ευρήματα σχετικά με την ιατρική χρήση του MOD για τη διαχείριση της κατάθλιψης, της υπνηλίας και κόπωσης που σχετίζεται με τον καρκίνο και της στρατιωτικής κόπωσης. Συζητά επίσης τη διαθέσιμη βιβλιογραφία σχετικά με τις γνωστικές ιδιότητες ενίσχυσης αυτού του διεγερτικού και τι είναι γνωστό και άγνωστο για τον εθισμό στο MOD. αγοράστε modafinil και μπορείτε να ανακουφιστείτε από μια διαταραχή ύπνου.

32.jpg

 

Μηχανισμός δράσης

Η μοδαφινίλη είναι γνωστό ότι είναι ένας ασθενής αναστολέας επαναπρόσληψης ντοπαμίνης. Αυτή μπορεί να είναι η πιο σημαντική κλινικά σημαντική ιδιότητα: έχει μικρή ή καθόλου in vivo συγγένεια για τους μεταφορείς σεροτονίνης (5HT) ή νορεπινεφρίνης (NE). Ωστόσο, αυξημένες συγκεντρώσεις NE και 5HT παρατηρήθηκαν στον προμετωπιαίο φλοιό και στον υποθάλαμο μετά τη χορήγηση μοδαφινίλης, πιθανώς ως έμμεση επίδραση της αυξημένης εξωκυτταρικής ντοπαμίνης. Το Sublimated R πιστεύεται ότι είναι η πηγή των ψυχοτρόπων ιδιοτήτων της μοδαφινίλης και διατίθεται στην αγορά ξεχωριστά ως Armodafinil.

 

Επιπλέον, το Modafinil πιστεύεται ότι αυξάνει τη σηματοδότηση στις οδούς νευροδιαβιβαστών ορεξίνης και ισταμίνης στον υποθάλαμο, με μελέτες σε ζώα να υποδεικνύουν τις επιδράσεις του γλουταμικού. Ένα πιθανό πλεονέκτημα της Μοδαφινίλης είναι ότι είναι λιγότερο ευαίσθητη στις ευφορικές επιδράσεις που σχετίζονται με τα παραδοσιακά ψυχοδιεγερτικά (κοκαΐνη, αμφεταμίνες, κ.λπ.). Αυτό οφείλεται σε διαφορές στις αλληλεπιδράσεις με τους μεταφορείς ντοπαμίνης σε μοριακό επίπεδο. Η μοδαφινίλη έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τις ευφορικές επιδράσεις της κοκαΐνης σε αρκετές εργαστηριακές μελέτες σε υγιή άτομα.

 

Φαρμακοκινητική

Απορρόφηση: Η μοδαφινίλη απορροφάται εύκολα μετά την από του στόματος χορήγηση. Δεν μπορεί να χορηγηθεί γιατί είναι αδιάλυτο σε υδατικά διαλύματα. Η μέγιστη συγκέντρωση στο αίμα επιτυγχάνεται 2-4 ώρες μετά τη χορήγηση.

 

Βελτίωση των αποτελεσμάτων της ιατρικής ομάδας Η

Μοδαφινίλη είναι ένα γενικά ασφαλές, καλά ανεκτό διεγερτικό με χαμηλή πιθανότητα κατάχρησης και εξάρτησης. Αντιμετωπίζει την υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας που σχετίζεται με ναρκοληψία, διαταραχή ύπνου κατά βάρδιες εργασίας και αποφρακτική άπνοια ύπνου.

36.jpg

 

Συχνά χρησιμοποιείται με άλλες ιατρικές θεραπείες και θεραπείες τρόπου ζωής για αυτές τις καταστάσεις. Μπορείτε να αγορά provigil σε απευθείας σύνδεση από αυτό μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο.

 

αγορά modafinil ελλάδα μπορεί να ληφθεί με ασφάλεια από τους περισσότερους ασθενείς. Ωστόσο, πολλοί ασθενείς έχουν δομική καρδιακή νόσο ή σοβαρή ηπατική βλάβη, η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε ασθενείς με ιατρικό ιστορικό. Ψύχωση/μανία: Αν και δεν συνιστάται ειδική παρακολούθηση ασθενών που λαμβάνουν μοδαφινίλη, οι νοσηλευτές, οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί θα πρέπει να συμβουλεύουν τη χρήση από του στόματος αντισυλληπτικών.

 

Επομένως, οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν φαρμακοποιό και να αξιολογήσουν διεξοδικά όλα τα υπάρχοντα φάρμακα. Οι νοσηλευτές θα πρέπει να παρακολουθούν τα αποτελέσματα των ασθενών και να ελέγχουν για σημεία ανεπιθύμητων ενεργειών σε κάθε επίσκεψη. Αυτή η διεπιστημονική προσέγγιση ενισχύει τη θεραπεία με μοδαφινίλη.

Comments are closed