Bullpadel skor dam

Vi erbjuder ett noga utvalt sortiment av padelskor från ledande varumärken i branschen. Hos oss på World of Padel hittar du skor från Babolat, Wilson, Head, Adidas med flera. Vi strävar efter att erbjuda marknadens bästa sortiment av premium padelskor till konkurrenskraftiga priser.

Kan man använda vilka skor som helst när man spelar padel?

Man kan utan tvekan använda vanliga träningsskor till padel, det är dock inte att rekommendera, på grund av att de olika padelbanorna i vårt avlånga land har banorna olika underlag vilket gör valet av skor väldigt viktigt. Padel är en sport med snabba vändningar, start och stopp och därav är det extremt viktigt att välja rätt sko för att få rätt förutsättningar när du spelar.  Bullpadel skor

Vilka padelskor kan man använda?

Går givetvis bra att spela i vilken träningssko som helst första gångerna man spelar dock ökar risken för skador. En vanliga löparsko är till exempel framtagna för att springa rakt fram med och då presterar den absolut bäst, dessvärre är dom inte lika stabila vid snabba vändningar i sidled. En padelsko är däremot framtagen för att du ska kunna röra dig smidigt i sidled och framåt med bra grepp, samtidigt som du minskar skaderisken för att halka då alla padelskor har en sula anpassad för underlaget.

Skillnad mellan olika padelskor?

Skillnaden mellan varumärkens padelskor är ofta inte så stor, det som främst skiljer dem åt är design och sulor. Det två vanligaste sulorna är fiskbenssula och mondosula. Padelskor med fiskbensmönster är bäst lämpade vid spel på banor med mycket sand. Mondosulan funkar bättre för spel på banor med mindre sand.

Vilka padelskor ska man välja?

Det är absolut inte helt enkelt att välja sin padelsko! Det du ska ha med i kalkylen när du väljer padelsko är vilken sula skon har, vilken passform och hur stabil den är. När du spelar på banor med mycket sand är det viktigt att inte tappa fästet och glida för mycket och för banor med mindre sand är det viktigt att foten inte fastnar och får alldeles för mycket fäste. Andra viktiga egenskaper man behöver ta hänsyn till är dämpningen samt bredden på skon. Bullpadel skor dam

Padelskons sula kan variera från sko till sko och är ofta snarlika tennisskor och då tennisskor som är gjorda för grustennisbanor. Sulan har då ofta ett så kallat fiskbensmöster för att ge optimalt grepp på banor med mycket löst grus eller så som padeln idag på vissa banor har, mycket lös sand.

En sko som har framtagits för enbart padel har oftast en sula med ett mindre fiskbensmöster än vad en tennissko har, samt något som bäst liknas med knoppar för att hjälpa dig med start och stopp.  Det populäraste valet av sula inom padeln är den så kallade “mondosulan”, den är främst anpassad för padel och banor som ej sanden är speciellt synlig.

Comments are closed