Cykla hemma i vardagsrummet

Den största skillnaden mellan en vanlig motionscykel och en spinningcykel är motståndet. Motionscykeln begränsas av ett magnetiskt motstånd. På en spinningcykel ställs motståndet oftast in mekaniskt genom bromsklossar som nyper åt svänghjulet. En annan viktig skillnad är att svänghjulet väger mer på en spinningcykel. Det ger en jämnare och stabilare gång när du trampar.

En motionscykel är bra för uthållighetsträning och motion i ett lagom tempo, och särskilt användbar om du behöver rehabilitera en skada. En spinningcykel är däremot robust och byggd för korta, intensiva pass som ger dig styrka och uthållighet. En spinningcykel är ett utmärkt redskap för den som vill pressa sig själv till snabba framsteg. Cykla hemma i vardagsrummet

Tips på saker att hålla reda på när du köper en träningscykel:

Flaskhållare

Ett spinningpass är en intensiv och svettig form av träning. Därför är det viktigt att dricka mycket under träningen. Hos oss på Sporttema finner du spinningcyklar med eller utan förmonterad flaskhållare.

Pedaler

SPD-pedaler och tillhörande skor är ett utmärkt tillbehör för den som vill få ut mer av sin träning. Med SPD-pedaler kan du klicka i dina skor, så att du får en jämnare och bättre rörelse när du trampar, och dina sätesmuskler och hamstrings får jobba hårdare.

Spinningcykel med dator

En förmonterad display, eller cykeldator, på din spinningcykel visar viktiga träningsdata som tid, distans, hastighet och trampfrekvens. Extra bra för dig som vill hålla noggrann koll på hur du presterar under passet.

Spinningcykel med magnetbroms eller skivbroms

Magnetiska bromsar gör träningen tystare då de bromsar utan kontakt, samt att de är mer hållbara än skivbromsar. Skivbromsar gör att du kan få exakt det motstånd som passar dig då du reglerar motståndet manuellt med en ratt.

Spinningcykel med kedja eller rem?

Kedjedrift är mer hållbart och tål en högre kraftöverföring, medan remdrift i regel är helt tystgående.

Pulsklocka eller pulsbälte

Köp till en pulsklocka eller ett pulsbälte för att få nyttig information om din puls och dina träningsresultat.

Skyddande matta

För att skydda ditt golv och ge en tystare användning och bättre stabilitet när du cyklar rekommenderar vi på Sporttema en underlagsmatta till din spinningcykel. Cykel träning hemma

Motionscykel

Söker du en mera upprätt ställning när du cyklar kan du även titta på våra motionscyklar.

Indoor bike

Det finns flera namn, indoor bike och bike racer är ännu namn som används mycket. När du väljer cykeln kan det även vara bra att se på maximal användarvikt, svänghjulets vikt gärna 20 kg, som är fördel om det är högre för mera följsamt tränande, steglöst motstånd, justeringsmöjligheter för både sadel och styre. Cykeln ska givetvis vara av hög kvalitet för att hålla riktigt bra under intensiv träning, dessa kan givetvis bli bäst i test.

Comments are closed