Problemer Forbundet Med Søvnforstyrrelser

Alle kan drage fordel af en god nats søvn hver dag. Det anslås dog, at hver tredje person på verdensplan lider af søvnproblemer eller søvnløshed. Søvnløshed er en hyppig sundhedssygdom, der forårsager problemer med at falde i søvn. Denne tilstand rammer primært ældre, og det er blevet opdaget, at kvinder er meget mere påvirkede end mænd. Søvnløshed kan være forårsaget af sin egen medicinske tilstand eller være et symptom på en anden sygdom. Det får en person til at være ude af stand til at sove eller vågne op i løbet af natten. Søvnløshed kan være kortvarig, vare et par dage eller uger, kendt som akut søvnløshed, eller langsigtet, vedvarende vedvarende, kendt som kronisk søvnløshed. Det kan forkæle køb provigil danmark eller du kan planlægge om modafinil køb.

Søvnløshed kan kategoriseres i tre kategorier baseret på dens længde og intensitet.

Forbigående søvnløshed: Dette er en kortvarig søvnløshed forårsaget af rejser, flytning eller ydre påvirkninger såsom lys, lyd og så videre, der forstyrrer ordentlig søvn. Det kunne vare en nat eller to.

Kortvarig søvnløshed: En anden form for søvnløshed kan vare i flere uger eller deromkring og er primært forårsaget af mental stress. Det vil komme til en ende, når spændingen eller bekymringen er fjernet.

39.jpg

Kronisk søvnløshed kan vare i en lang periode. Sekundær søvnløshed, som opstår som et tegn på andre lidelser, er hovedårsagen.

Angst og andre psykotiske lidelser er de mest typiske årsager, der kan helbredes gennem køb modafinil danmark. Mennesker, der oplever meget stress i deres liv, såsom angst eller skizofreni, har normalt problemer med at sove. En anden forklaring kunne være fysisk ubehag eller sygdom, såsom hjerte-, nyre-, lever-, bugspytkirtel- eller fordøjelsessygdomme. Vejrtrækningsproblemer, fordøjelsesbesvær, kronisk ubehag, overgangsalder, diabetes, gigt og andre problemer kan forstyrre normal søvn. Nogle patienter lider af restless leg syndrome eller gentagne kropsbevægelsesforstyrrelser, som forårsager en uhyggelig-krybende følelse, når deres lemmer er inaktive, hvilket tvinger dem til at bevæge deres lemmer ufrivilligt, selv når de sover. Der kan være problemer såsom psykofysiologiske variabler, såsom frygten for ikke at få nok søvn. Dette kan også resultere i søvnløshed.

32.jpg

Nogle miljømæssige elementer i soveværelset, såsom lys, musik, klima, luftfugtighed, gammel luft og så videre, kan forstyrre din søvn. Søvnløshed kan også skyldes ens livsstil og vaner. Stillesiddende adfærd, søvn hele dagen, inkonsekvente søvnmønstre og overdreven brug af medicin, alkohol, koffein og andre stimulanser kan alle forstyrre din søvn. Visse medikamenter, såsom håndkøbs- og receptpligtige behandlinger mod forkølelse, astma, angst, allergi, blodtryk og så videre, kan forårsage søvnløshed. Et andet problem er forstyrrelse af døgnrytmen, som hovedsageligt skyldes jetlag og nattevagt. At rejse på tværs af tidszoner ombord på et fly kan forstyrre kroppens døgnrytme og forårsage søvnløse nætter. Det kan være svært at arbejde om natten, medmindre du vænner dig til mønsteret.

Hvis du har søvnløshed, kan du opleve en række tegn og symptomer. Generelt vil du have svært ved at falde i søvn. Du kan vågne under søvnen og have svært ved at falde i søvn igen.

Comments are closed