Välj rätt padelracket – värt att tänka på!

Vi förstår att det kan upplevas svårt att välja ett padelrack i denna djungel av olika rackets. Vi hjälper därför till att reda ut de olika skillnaderna och egenskaper mellan olika padelrack.

Genom att välja rätt padelracket med rätt egenskaper som passar din spelstil kan du ta dig till nästa nivå och stärka ditt spel, men du kan också förebygga skador som kan uppkomma vid fel val av racket.

Vi har nedan endast tagit fram en generell guide, i slutändan är det givetvis ditt personliga tycke och smak som kommer ligga till grund för ditt val. Vi hoppas med denna guide att göra det enklare för dig att välja rätt padelrack. Se alla våra modeller av padelracket ovan. lätta padelrack

Hur ofta har du tänkt att spela med ditt racket?

Tränar du padel regelbundet? Tävlar du? Om du till exempel spelar för skojs skull någon gång varje månad ställer det mindre krav på ditt val av padelracket än om du spelar flera gånger i veckan.

Spelar du eller har planer på att spela intensivt och mycket kan det vara värt att investera i ett “dyrare” av högre kvalitet: Du får då en längre hållbarhet och framförallt egenskaper som kan hjälpa dig utveckla ditt spel. Däremot om du endast spelar ett fåtal gånger i månaden och inte har någon ambition att spela mer än så, ställer det som sagt mindre krav på ditt val av racket och du behöver då inte investera i något “topp-racket”.

Vilken nivå håller ditt padelspel?

Vilken nivå håller du? Har du just börjat spela? Eller är du en duktig motionär spelare med erfarenhet av racketsport eller till och med en tävlingsspelare?

Vanligt förekommande som förstagångsköpare av padelracket gör är att man stirrar sig blind på prislappen och väljer ett dyrt racket för man tror att det ska vara “bättre” men risken är då att man väljer ett alldeles för svårspelat padelracket som hämmar dig i din utveckling istället för att hjälpa dig.

Som nybörjare rekommenderar vi på World Of Padel att du istället väljer ett förlåtande och lättspelat racket. När du kommit vidare i din utveckling och hittat din spelstil kan du avancera och byta racket efter mer specifika behov. Bäst padelracket

Vilket budget har du?

Vad ska ett padelracket kosta? Med en begränsad budget blir ju såklart utbudet och dina val mindre. Dock behöver inte ett bra padelracket kosta orimliga pengar, det finns padelracket som ligger bra i pris i förhållande till egenskaper och kvalitet.

Vad har du för spelstil?

Spelar du med kontroll och är defensiv? Är du en offensiv spelare som föredrar spelet över huvudet och avgör många bollar? Här behöver du granska din spelstil och ta ett beslut utifrån det. Är du en spelare som bygger ditt spel på kontroll och precision tycker vi att du ska välja ett padelracket med egenskaper som hjälper dig med just det. Givetvis på samma sätt om du är en spelare som ofta smashar eller avgör spelet med volleys, så ska du välja ett racket med mer offensiva egenskaper.

Comments are closed