VALMISTAUTUMINEN 24-TUNTIN KILPAAN: ULTRAMARATONIN HARJOITTELU- JA RAVINTO-OHJEET

women sleeping to recover

24 tunnin kilpailut ovat kauniita, raa’an yksinkertaisia. Piiri. Yksi päivä. Mahdollisimman monta kierrosta.

Kehosi ajamisessa koko maapallon pyörimissyklin ajan on jotain sankarillista ja yleisesti houkuttelevaa. Toisin kuin useimmat matkat, tämä ultramaraton on ajassa kilpaileva kilpailu. 24 tunnin kilpailu antaa osallistujille mahdollisuuden juosta vierekkäin koko kilpailun ajan sen sijaan, että kärsisivät yksin tunteja johtajan jälkeen. Osallistujat kilpailevat usein viestityyliin, mutta yksinlaji on edelleen kultakanta.

24 tunnin juoksu vaatii yhdistelmän fyysistä kuntoa, teknistä harjoittelua ja henkistä kestävyyttä. Muiden laastareille ja laastareille pääseminen on itsestäänselvyys, lepo on suhteellinen käsite ja kalorien suhteen se on pettämisen päivä. Mutta kaikki tämä on osa jännitystä.

SITÄ KAIKKI ALKOI
Suurimman osan historiasta juokseminen on ollut selviytymistaktiikka. Satunnaisten nuorekkaan energian purkausten lisäksi he yleensä välttelivät äärimmäistä vaivaa. Viktoriaanisessa Englannissa jotkut kipua rakastavat pioneerit ovat kuitenkin herättäneet uudenlaisen intohimon kestävyyttä kohtaan. Englannin kanaali ylitettiin, kilpailumatkailu houkutteli ennätysväkeä ja pyöräilijät kilpailivat velodromilla 6 päivää peräkkäin.

Pikakelaus nykyhetkeen ja äärimmäiset kestävyystapahtumat ovat plat du jour. Tänä vuonna maailmanennätys rikottiin 24 tunnissa epävarmalla matkalla 309,4 km (192,3 mailia). Heinäkuussa pyöräilyennätys on vaikuttava 1 026,2 km (637,7 mailia). Se on Lontoosta Luxemburgiin – ja takaisin.

24 tunnin tapahtumat eivät ole enää eliittien varauksia. Kokeneet urheilijat kilpailevat kauheiden seuralaisten kanssa. Teknofiilit ovat pakkomielle biometriikasta, kun taas hauskat vaaleanpunaiset juoksijat ylläpitävät moraalia. Ultra-osallistujamäärä on lisääntynyt 345 % viimeisen vuosikymmenen aikana, ja vuosittain järjestetään arviolta 10 000 tapahtumaa. [1] Alueellasi on luultavasti yksi.

KUINKA KAUAN MINUN TULISI HARJOITTELUA 24 TUNNIN KILPAA VARTEN?
Suurin osa maratonharjoittelusuunnitelmista on 6 kuukauden mittaisia. Tämä on kuitenkin ehdoton minimi 24 tunnin kilpailulle. Kilpailun aika riippuu harjoittelukunnostasi. Kilpailuun valmistautumiseen ei ole oikotietä. Aloittaville suositellaan 12 kuukauden harjoittelua. Jos olet tottunut puolimaratoniin tai juoksemaan 40-50 km viikossa, voit mennä ultramaratonille nopeammin. Muista, että harjoittelu 24 tunnin Dihydroboldenone Cypionate Suomessa tapahtumaa varten vaatii totuttelua uuteen tahtiin, uuteen strategiaan, uuteen varusteeseen, yöjuoksuun ja unettomuuteen – älä kiirehdi.

HARJOITUKSEN INTENSITEETTI
Keskivertojuoksijalle 100 kilometrin ultramaraton kestää alle 10 tuntia. Se ei ole edes puolet 24 tunnin tapahtumasta. Kun harjoittelet 24 tunnin kilpailuihin, painopiste on aerobisen kapasiteetin rakentamisessa alhaisella intensiteetillä. Yksi tapa saavuttaa tämä on juosta ajallaan, ei matkaa. Kun tavoitteesi on 3 tuntia 30 km:n sijaan, painopiste siirtyy nopeammasta matkasta aikamatkaan, jossa on vähemmän vaivaa.

Ultramaratonjuoksijat luottavat harjoittelun aikana enemmän volyymiin kuin intensiteettiin. [10] Mutta sinun tulisi silti sisällyttää korkean intensiteetin harjoittelua nostaaksesi aerobista kynnystäsi ja parantaaksesi kykyäsi poistaa maitohappoa.

Juoksuvauhti (70-80 % maksimisykkeestä) keston kasvaessa on erinomainen tapa saavuttaa tämä. Lyhyet, yli 80 % maksimisykkeestä ylittävät välit ovat suositeltavia maksimaalisen aerobisen kapasiteetin lisäämiseksi ja sydän- ja hengityslihasten vahvistamiseksi. Hengitysteiden väsymys on suorituskykyä rajoittava tekijä ultramaratonissa.

PÄIVÄ, KUIN EI KUKAAN
24 tunnin kilpailut ovat päivän vertaansa vailla. Kipua ja kärsimystä ei pidä aliarvioida, mutta adrenaliini ja suorituskyky ovat enemmän kuin palkitsevia. Oikealla lähestymistavalla voit valloittaa tämän ainutlaatuisen ultramaratonin – ja myös nauttia siitä.

24 tunnin kestävyyskilpailuun liittyy merkittäviä riskejä. Ota yhteyttä liikuntaasiantuntijaan saadaksesi yksilöllistä ohjausta ja tasapainota harjoittelusi riittävällä regeneraatiolla.

Comments are closed