Vattenmotstånd roddmaskin

Det finns många olika sorters roddmaskiner. Vilken som är bästa roddmaskinen för just dig beror egentligen på dina behov och hur du tänkt använda den. Först och främst bör du fundera över var du ska ha din roddmaskin. Kommer den att stå på en fast plats i en träningsanläggning eller på ett gym?

Då kan en robust tyngre roddmaskin vara ett bra val. Ska du däremot ha den hemma och kunna stuva undan den i en garderob eller ett garage när du inte använder den kan en mindre och lättare modell kanske passa bättre. Läs mer om att ha roddmaskin hemma nedan. Vattenmotstånd roddmaskin

Roddmaskin och kroppslängd

Kom även ihåg att din kroppslängd kan påverka vilken storlek du vill ha på roddmaskinen. Är du lång bör du välja en lång maskin så att du kan sträcka ut draget ordentligt utan att sätet slår i längst bak.

Ambitionsnivå

Härnäst bör du fundera över din ambitionsnivå. Hur ofta kommer du att använda roddmaskinen, realistiskt sett? Om du ror dagligen, kanske rent av timtal per pass, och satsar på att tävla i rodd, är det viktigt att du har en stabil roddmaskin som står pall och håller för hög påfrestning i längden. Då är det kanske även mer motiverat att köpa en dyrare modell.

Om du däremot tänkt ro två-tre gånger i veckan, en halvtimme per gång kanske, i motionstempo så klarar du dig gott med en billig roddmaskin som fortfarande är av hög kvalitet och ger dig hälsofördelarna av att träna rodd.

Funktioner

Sist bör du även fundera på vilka funktioner du behöver hos din roddmaskin. Vill du använda den till att främst förbättra din kondition och hälsa kommer motståndet inte vara det viktigaste. Istället bör du fokusera på hur länge du ror och hur fort.

Detta kan du göra med alla roddmaskiner. Vill du däremot bygga muskler är det en fördel om roddmaskinen har flera olika motståndsnivåer som kan utmana dina muskler genom att göra roddrörelsen tyngre.

Har du ambitionen att simulera att du ror en riktig båt och träna inför sådana äventyr kan du behöva en roddmaskin med en rad olika motstånd och träningsprogram som simulerar vattenströmmar och andra utmaningar du kan stöta på.

Roddmaskin hemma

Om du ska köpa en maskin för hemmabruk blir utrymmet en väldigt viktig faktor att ta hänsyn till. Många roddmaskiner är förvånansvärt kompakta och eftersom många är lätta i vikt kan du enkelt luta dem mot en vägg eller i skåp när du inte använder dem. Bästa roddmaskin

Du kan även köpa en hopfällbar som är utformad för att kunna förvaras exempelvis under en säng, eller i alla fall att inte ta upp mycket utrymme till förvaring. Vissa utav våra modeller har till och med transporthjul så att de enkelt kan rullas undan när du inte använder dem.

Tänk dock på att frigöra tillräckligt med plats för att du ska kunna fullfölja hela rodd-rörelsen. Det behövs plats bakom roddmaskinen, eftersom du lutar kroppen bakåt när du ror.

Med en roddmaskin hemma har du alltid tid att träna, du slipper nämligen transportsträckor till och från ett gym. Du behöver heller inte förhålla dig till öppettider eller behöva dela utrustningen med andra tränande. Hur frustrerande är det inte att hamna i kö till maskinerna på gymmet när du vill utföra ett snabbt träningspass? Du slipper dessutom utsättas för vädrets makter – du tränar inomhus i värmen oavsett väder, och kan till och med titta på tv eller lyssna på din favoritpodd medan du tränar!

Comments are closed