Vilka fördelar har en motionscykel?

En motionscykel är en av de mer klassiska träningsmaskinerna och än idag är den väldigt populär bland de som tränar hemma. Dels tränar du både ben och stuss, men du utmanar också hjärta och lungor. Cykeln är även en effektiv kaloribrännare. Dessutom är våra motionscyklar lätta att flytta på, vilket gör det lättare för dig att ställa undan din cykel när du har tränat klart. Träningscykel inomhus

Så fungerar en motionscykel

En bra konditionscykel har olika program med olika motståndsnivåer, så att du kan variera din träning. Tack vare de ofta dubbla handtagen kan du ändra grepp och cykla i både sittande och stående position. Sadel och styre är givetvis justerbara så att du kan anpassa dem efter din längd. Dagens motionscyklar är väldigt tystgående, men du kan alltid komplettera med en underlagsmatta om du vill.

Köp den cykel som passar dig bäst

Det finns många varianter och alternativ att välja på hos oss på Sporttema, så börja med att bestämma vad för typ av motionscykel du behöver.

Minicyklar och enkla motionscyklar

Minicyklar är främst till för dig som har ont om plats, men som ändå vill kunna träna benmusklerna. Enklare motionscyklar passar bäst för dig som vill komma igång med motionscykling, eller som helt enkelt inte har plats för en mer avancerad modell. Hopfällbar motionscykel gör det till exempel enkelt för dig att ställa undan din maskin när du är klar med den. Cykel träning hemma

Medel-avancerade motionscyklar

Medelavancerade motionscyklar lämpar sig bäst för dig som är van cyklist, men som kanske inte vill cykla ute eller på gymmet. Med en cykel i medelklassen får du tillgång till ett bra utbud av träningsprogram och motståndsnivåer, och motionscykeln har en enkel display som visar de viktigaste funktionerna. Vissa modeller kan du dessutom koppla ihop med en surfplatta från Android eller Apple.

Avancerade motionscyklar

Avancerade motionscyklar passar bäst för dig som ställer höga krav på din utrustning, eller som vill placera en maskin i företagets gym exempelvis. Cykelmodellerna erbjuder ett större utbud av träningsprogram och de är dessutom mer teknologiskt utrustade för att kunna stötta maximal kaloriförbrukning. Vi har den bästa motionscykeln för dig på Sporttema till ett bra pris.

Comments are closed