Virker din træning virkelig?

Så du tog timer hver uge for at komme i topform. Måske startede du endda et nyt træningsprogram. Selvom du ved, at det er fuldstændig umuligt at se resultaterne fra den ene dag til den anden, så spekulerer du måske på et tidspunkt, om dit hårde arbejde betaler sig.

Sikker på, fysiske ændringer i din krop er en god indikator for, at du er på rette vej. Faktisk siger Lisa Herrington, ACSM-certificeret personlig træner og grundlægger af FIT House Davis, til FabFitFun, at det er helt normalt at føle sig modløs af et træningsprogram, hvis du ikke ser resultater.

“De første to uger af et program kan ofte være de sværeste, fordi det bryder dårlige vaner, skaber ny adfærd og kan være for tidligt til synlige fysiske resultater,” siger Herrington. “Dette er, når fokus på, hvordan du har det, mens du træner, kan hjælpe dig med at holde fast i dine svedesessioner.”

Hvis du har arbejdet hårdt og ikke har set meget forandring, er her andre måder at sige, at din træning virkelig virker.

Du føler dig gladere og meget mere optimistisk.
Hvis du har bemærket, at dit humør er blevet bedre, siden du begyndte at træne, er det et rigtig godt tegn. Ifølge Herrington frigiver træning endorfiner, som er hormoner, der forbedrer humøret, øger energien og udløser positive følelser både fysisk og følelsesmæssigt.

“Skriv ned, hvordan du har det før træning (angst, nervøs, træt, rolig, spændt) og skriv derefter ned, hvordan du har det efter træning,” siger han. “Motion vil sandsynligvis få dig til at føle dig gladere og sundere, og jo længere du dyrker regelmæssig motion, jo mere vil det blive en vigtig del af din ugentlige rutine og generelle velvære.”

Du føler dig mere energisk i løbet af dagen.
Der er ingen tvivl om, at det kan være trættende at komme i form de første par uger. Men Heather Stevens, chefinstruktør hos Premier Fitness Boutique, Studio Three, fortæller FabFitFun: konsekvent træning, som du får, men det er det værd.”

Du sover meget bedre.
Hvis du føler dig afslappet til det punkt, cabergolin – iranmedical24.com at du ikke behøver endnu en kop kaffe om morgenen, er det et tegn på, at din træning kan blive god. Når du træner regelmæssigt, er der større sandsynlighed for, at du sover bedre.

“Motion hæver vores indre kropstemperatur, hvilket tager flere timer at komme tilbage til det normale,” sagde John Fawkes, NSCA-certificeret personlig træner, til FabFitFun. “Din hjerne registrerer faktisk en gradvis justering af temperaturen som et signal om at slappe af og slappe af, hvilket får dig til at føle dig sløvere og derefter dybere.”

Dit typiske tempo eller dine vægte begynder at føles behagelige.
Når du træner konsekvent, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan din krop har det, når du træner. “Hvis de håndvægte, du løfter, eller det tempo, du kører, føles lidt lettere end ugen før, er det et godt tegn på, at du opbygger udholdenhed og/eller styrke,” siger Stevens. Når det sker, skal du sørge for at øge dit tempo eller begynde at løfte tungere vægte. Du er klar til mere!

Du mener meget klarere.
Regelmæssig motion kan hjælpe med at forbedre dine kognitive færdigheder. “Dette betyder, at vi sandsynligvis vil være i stand til at være mere opmærksomme, vise mere evne til at planlægge og koordinere daglige aktiviteter og træffe bedre beslutninger,” sagde Eamonn Leaver, en psykolog og fitnessspecialist, til FabFitFun.

Faktisk glæder du dig til din træning.
Der er en god chance for, at du var bange for at stå tidligt op og gå udenfor og stikke af. Ifølge Stevens har selv de mest erfarne atleter og fitnessprofessionelle dage med lav motivation. Men ser du, at du virkelig glæder dig til nogle af dine træningspas, betyder det, at du har fået skabt en god rutine.

“Motion skal være mentalt og fysisk gavnligt – så hvis du vil gå på fortovet eller i fitnesscentret, vil du høste fordelene af din træning,” siger Stevens. “Alternativt, hvis du bemærker, at du er bange de fleste af træningsdagene, er det tid til at ændre tingene. Prøv en ny aktivitet, indtil du finder, hvad der virker for dig!”

Comments are closed